PHZ Full Stack & Apprien avajaisjuhlat Tampereella 17.6.2021

Lähes vuoden odottamisen jälkeen PHZ ja Apprien tiimit pääsivät kohottamaan maljaa Tampereen toimiston ja sen toiminnan avaamisen kunniaksi. Odotus oli pitkä, mutta hyvää kannatti odottaa, sillä niin ilma, seura kuin myös Tampere näytti meille parastaan.

Lähes pilvien tasolle Hotelli Tornin upeaan Moro Sky Baariin oli kokoontunut joukko PHZ:n ja Apprienin asiakkaita sekä Tampereen kaupungin ja Business Tampereen edustajia.

Hiki virtasi kilvan kuohujuoman kera, sillä lämpötila kolkutteli 28 asteen paremmalla puolella. Keskustelu oli kuitenkin iloista ja kaikki vertailivat omia muistojaan Tampereesta ja sitä miten kaupunki oli vuosien saatossa kehittynyt.

Osa oli saapunut paikalle autolla, junalla tai pyörällä, mutta olipa muutama vieraistamme saapunut paikalle myös upouudella Tampereen raitiovaunulla.

 

 

”Tampereen nopea kasvu, sekä alati kehittyvä talous, luo mielenkiintoisia liiketoimintamahdollisuuksia ja se oli yksi vetovoimatekijä, jonka takia mekin päätimme sijoittua Tampereelle” – Antti Hätinen / PHZ Full Stack

 

Alkumaljojen jälkeen iltaa ja avajaisia jatkettiin Apprien & PHZ toimitiloissa Platform6:ssa ja sen juhla-kerroksessa, josta voi ihailla upeita maisemia ja Tampereen kehitystä vaikkapa Uros Live! Areenan työmaan muodossa. Avajaispuheissa ja varsinkin paneelikeskustelussa PHZ Full Stack Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Antti Hätinen mainitsikin, että juuri Tampereen nopea kasvu sekä alati kehittyvä talous, luo paljon mielenkiintoisia liiketoimintamahdollisuuksia joka olikin yksi vetovoimatekijä, jonka vuoksi päätimme sijoittua Tampereelle. Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen mainitsi lisäksi, että kolmen keskeisen yliopiston ja korkeakoulun verkosto mahdollistaa yrityksille hyvän pohjan osaajien rekrytointiin ja lisäksi kaupunki sekä viranhaltijat pyrkivät toteuttamaan ennakoitavaa ja yrittäjämyönteistä toimintaan. Panelin lopuksi elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen Tampereen kaupungilta, muistutti, että vaikka Tampere tunnetaan teollisuudestaan, niin kaupunkiin on muodostunut kasvavaa kansainvälisen tason digitaalista liiketoimintaa, niin teollisuuden prosessien, älykkään kaupungin kuin myös peliteollisuuden osalta. Tähän toteamukseen oli helppo yhtyä kun katsoi noin 50-henkisen kutsuvierasjoukon yrityksiä ja niiden taustoja: mukana oli mm. maailman huippua edustavia pelejä ja niiden kehittäjiä kuin myös korkea tason tutkimusta niin kotimaasta kuin maailmalta niin VTT:n ja myös ESA:n (European Space Agnecy:n) hankkeissa.

Ilta oli huima ja päättyi hauskaan sauna-Karaoke yhdistelmään, jossa kukin pääsi lauteille tahtonsa mukaan, joko vihdan tai mikrofonin varressa.

Kiitos kaikille osallistuneille lämpimistä tervetuloa toivotuksista Manseen!